شنبه ۲۴ مهر ۹۵
فست فودها غذاهایی هستند که به دلیل آماده شدن زود و راحت والبته داشتن ظاهری جذاب تبدیل به یکی از پرطرفدارترین غذاها شده اند که اگر بدانیم چه خطرات جبران ناپذیری بر سلامت ما دارند هرگز به سراغ آنها نخواهیم رفت.
با مصرف فست فود بیماری ها را به سمت خود میکشانید.
مضررات فست فود چیست؟
مصرف فست فود ها تهدیدی برای سلامت کودکان و نوجوانان محسوب میشود و سایر افراد را نیز در معرض خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر قرار داده است. . در دنیای امروز که کار و تحصیل بیش از پیش مورد توجه اقشار مختلف جامعه به ویژه زنان و جوانان قرار گرفته است، فرصت آشپزی سنتی را کم کرده و مصرف فست فودها را افزایش داده است. متاسفانه در کشور ما مصرف فست فود ونوشابه ای گازدار رشد زیادی داشته است.
اگر بخواهیم به بارزترین ضرر فست فود بر سلامت جنسی اشاره کنیم ابتدا بلوغ زودرس و درانتها ناتوانی های جنسی زنان و مردان که آغازگر ناباروری است کافی است.
با مصرف فست فودها خودمان را در دام این بیماری ها می اندازیم:
چاقی و اضافه وزن، بیماریهای قلبی و عروقی و اختلالات گوارشی و کبد . چرافست فودها با کالری، نمک و چربی به ویژه اسید چرب اشباع بالا و ویتامین و مواد معدنی اندک، در دراز مدت خطر اابتلا به فشار خون بالا را افزایش میدهند.
شیوع برخی سرطان ها.
ترشح اسید معده و تحریکات سیستم گوارشی.
به هنگام سرخ کردن برخی از غذاهای آماده، درجه حرارت غذا به بالاتر از نقطه جوش میرسد و در چنین درجاتی بعضی مواد مغذی موجود در غذا به مقدار زیادی کاهش مییابد. و هم چنین هضم این مواد در دستگاه گوارش به علت چربی بالای آن ها مختل میگردد.
نوشابه های گازدار که همراه غذا های آماده مصرف میشوند در ایجاد پوسیدگی دندان و پوکی استخوان نقش دارند. مصرف نوشابههای گازدار در تشدید بیش فعالی کودکان نیز موثر است.
چه افرادی بیشتر در معرض خطرات و عوارض استفاده از مصرف فست فودهاهستند؟
کودکان - نوجوانان و جوانان - مادران باردار - سالمندان
تهیه غذا در خانه
چند توصیه
در صورت تمایل زیاد به مصرف غذا های آماده و برای کاهش مصرف این مواد، تعداد دفعات مصرف را در طول زمان کاهش دهید و بهتر است این مواد غذایی را در خانه و با مواد غذایی تازه تهیه کنید.
برای کاهش اثرات مضر غذاهای آماده، از میوه ها و سبزی های سالم و تازه در کنار غذا استفاده شود. چرا که مصرف آنها خطرات ابتلا به سرطان توسز فست فودها را به حداقل میرسانند.
مصرف غذاهای شور و چرب مانند:پنیر پیتزا، چیپس، ترشی جات، خیارشور، انواع سس (کچاب، مایونز و ...) و سیب زمینیسرخ کرده را کاهش دهید.
نوشابه را از برنامه غذایی خود حذف و دوغ های خانگی و آب را جایگزین آنها کنید.